Samenleven 

In de bewonersenquête en tijdens de dorpsbijeenkomst kwamen veel wensen en verlangens naar voren van en voor ouder wordende dorpsgenoten. Maar het is belangrijk dat Partij ook aantrekkelijk blijft voor jongeren om er te (komen) wonen. Hopelijk lukt het om – net als in het nieuwe deel van de Van Cosselaerstraat – jong en oud bij elkaar te brengen, bijvoorbeeld door kinderopvang te koppelen aan het huiskamerproject (zie onder).

Gerealiseerde projecten

 

Inrichten speelplek van Cosselaerstraat

Het bijplaatsen van enkele speeltoestellen op de speelplek aan de van Cosselaerstraat heeft gezorgd voor een gevarieerd spelaanbod voor de verschillende leeftijdsgroepen in Partij-Wittem. In voorjaar 2018 zijn hiervoor extra mogelijkheden om te spelen gecreëerd door middel van het plaatsen van twee voetbalgoals tegenover elkaar, een betonnen tafeltennistafel, een vogelnestschommel en een tuimelrek.

Huiskamerproject

De Huiskamer is een plek waarbij alle bewoners van het dorp elkaar kunnen ontmoeten om samen een kopje koffie te drinken of om samen allerlei initiatieven te ontplooien.

De Huiskamer vindt plaats op elke donderdag vanaf 13.30 in de Remise.
In de tweede helft van dit jaar is er weer een gevarieerd programma. Klik hier voor meer informatie.

Hartreanimatie

In Partij hangen twee AED’s. Zo’n Automatische Externe Defibrillator wordt gebruikt om mensen die een hartstilstand hebben gehad de reanimeren. Eentje hangt bij het Wienhoes en de andere bij de kruising Van Cosselaerstraat en Kardinaal van Rossumstraat. Het reanimatienetwerk in Partij bestaat op dit moment uit ruim twintig vrijwilligers. Indien u ook vrijwilliger wilt worden dan kunt u ons benaderen via het contact formulier op de site of door het sturen van een mail naar info@partijwittem.nl.

Meer informatie vindt u ook op de website van het Reanimatie Oproep Netwerk.  
Op de website van Marcelsport staan de data voor een reanimatie cursus. Onder Reanimatie Oproep Netwerk RON, onder ‘aanmeldingsformulier reanimatie’ staan de beschikbare data .


Jeu-de-boules baan

Een aantal vrijwilligers heeft met materiële steun van de gemeente een jeu-de-boules baan aangelegd langs het nieuwste deel van de Van Cosselaerstraat waar al eerder een klimrek en een bankje waren verschenen.  Via deze link kunt u een impressie zien van een gezellige middag jeu-de-boules.

Om het gemakkelijk te maken medespelers te vinden is er een speciale jeu-deboules app die beheerd wordt door Hein Gielgens. Het enige wat u hoeft te doen is een mailtje te sturen naar h.gielgens@hccnet.nl en hierin uw mobiele telefoonnummer door te geven. Hein zorgt er dan voor dat u in de app wordt opgenomen.

Buurtpreventie-app

Het doel van de buurtpreventie-app is om de buurt snel en eenvoudig op de hoogte te brengen van verdachte situaties in de wijk en/of van calamiteiten.  De app is alleen bedoeld voor serieuze berichtgeving, niet voor privéberichten. De app staat voor alle bewoners open voor deelname. De aanwezigheid van de buurtpreventie is op borden aangegeven bij alle komborden van Partij. Meer informatie over de app en deelname vindt u hier.

Mocht je tips, vragen, ideeën, opmerkingen of interesse voor deelname hebben, neem contact op.