Kom vlaaien bakken voor De Goude Broelof op de Parteyer Daag!

Mis dit niet!

Wat: Onder begeleiding van BakSTER Evi ga je gezellig samen met 9 dorpsgenoten vlaaien bakken voor het feest van De Goude Broelof. Je bakt een mini-vlaai voor jezelf
Wanneer: Parteyer Daag, zaterdag 17 september 2022, van 11.00 tot 14.00 uur.
Waar: Bed & Breakfast ’t Wienhoes, Oude Heirbaan 4a, via de grote poort en dan rechts.
Kosten: voor deelnemers gratis! We stellen je hulp op prijs! Dit kan dankzij sponsoring door de BakSTER, de B&B en het Kernoverleg, maar een vrije gave voor het Kernoverleg is welkom.

Aanmelden en meer informatie: Mis dit niet! Meld je zo snel mogelijk aan via info@partijwittem.nl of via een briefje in de brievenbus bij Partijerweg 9.

Op zaterdag 17 september vieren we dat ’t Odiel en d’r Martin 50 jaar getrouwd zijn. We doen op deze Parteyer Daag hun feest uit 1922 dunnetjes over. Dus moet er voor heel Partij-Wittem vlaai komen. Kom samen met 9 dorpsgenoten een paar uurtjes gezellig bakken!
We bakken vlaaien op de ambachtelijke manier van 1922. Bart en Valeria Prevoo nodigen je uit in hun Bed & Breakfast ’t Wienhoes. Je start je met het op authentieke wijze maken van het deeg in een trog. Je vormt en belegt drie vlaaien. Twee grotere voor het feest en voor jezelf een vlaai ø 18 cm. Die kun je thuis opeten en nagenieten van alle indrukken.
We bakken vlaaien met bijvoorbeeld kersen, appel, kruisbessen en pruimen. Je bakt deze in het traditionele met takkenbossen gestookte bakhuisje (bakkes) in de tuin. Tussendoor is er een kop koffie of thee. Help je ook nog even om de Bed & Breakfast weer schoon achter te laten?
Uiteraard ben je daarna meer dan welkom om de rest van het feest van de ‘Goude Broelof’ mee te maken! Wie het eerst komt het eerst maalt (of bakt eigenlijk)! Het bakken is bedoeld voor inwoners van Partij-Wittem. Ben je geen bakker maar wil je wel het prachtige bakkes zien? Om 14.00 uur is iedereen welkom om vanaf de Partijerweg (rechts langs de beek) via het bakkes naar het feest bij A ge Wienhoes te lopen.
Meer informatie over de Parteyer Daag via deze website en https://halloheuvelland.nl/pagina/partij-parteyer-daag-2022