Hoe fit bent u? Doe een gratis fitheidstest!

De gemeente organiseert fitheidstesten voor inwoners van Gulpen-Wittem vanaf 45 jaar. De fitheidstest geeft u inzicht in uw lichamelijke gezondheid. U ontvangt daarnaast advies over beweegmogelijkheden die aansluiten bij uw interesse. Meld u aan voor 9 november. Klik hier voor meer informatie.

Start Mijn Buurtje stap dichterbij

Om de digitale ontmoetingsplek, Mijn Buurtje, tot leven te brengen is een groepje vrijwilligers nodig: de zogenoemde “buurtverbinders”. Zij verbinden de site met de werkelijke wereld en bevorderen op allerlei manieren het gebruik ervan. Aan het eind van de informatieavond op 9 oktober meldden zich al 8 vrijwilligers om deel te nemen. Zij zijn enthousiast geworden over de mogelijkheden en willen aan de slag. Zij komen uit Reijmerstok, Epen, Eys, Partij-Wittem en Wijlre.
We zoeken nog meer mensen. De gemeente wil alleen financieren als er genoeg mensen bereid zijn om hier de schouders onder te zetten. Mis jij je eigen dorp hierbij? Wil je meedoen in de hierboven genoemde kernen? Informeer je dan vrijblijvend of meld je al aan bij de extern coördinator leefbaarheid Gé Hoeijmakers: egge@xs4all.nl of 0629087953

Lezing Cybercrime – dinsdag 22 oktober in de bibliotheek Gulpen

Op dinsdag 22 oktober 2019 wordt in bibliotheek Gulpen-Wittem van 19:30 uur tot 22:00 uur een lezing verzorgd in het thema “Hacken & Cybercrime” door dhr. Duijsens (projectleider Expertisecentrum Cyberweerbaarheid Limburg; ECCW).

Hoe veilig is uw eigen laptop/computer/tablet? Weet u hoe u deze kunt beveiligen? Ook u kan slachtoffer worden van cybercrime! Tijdens deze lezing zal er uitleg en informatie gegeven worden over wat cybercrime precies is en hoe u uw computer hier het beste tegen kan beschermen.

Neem uw opgeladen laptop/tablet (plus oplaadkabels) mee naar deze lezing! Na het informatieve deel zal er een interactief deel volgen waarbij dhr. Duijsens samen met u een begin maakt aan een veiligere computeromgeving.

Aanmelden is verplicht, dit kan via 043-4506220 of info@bibliotheekgulpen-wittem.nl.
Entree: € 5,- voor niet-leden en € 2,50 voor leden van onze bibliotheek.

Gemeente aan zet in verdere traject dorpsplein Partij

Begin juli heeft de Klankbordgroep “Dorpsplein Partij” het schetsontwerp en het bijbehorende begrotingsvoorstel voor het realiseren van het nieuwe dorpsplein aan de voorzijde van gemeenschapshuis A ge Wienhoes  aan de gemeente overgedragen. Daarmee is de Klankbordgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van omwonenden en verenigingsleven, klaar met zijn activiteiten en opgeheven. Meer informatie over de totstandkoming van het schetsontwerp en begrotingsvoorstel vindt u hier.
Het overgedragen schetsontwerp kunt u inzien via deze link.

Digitale nieuwsbrief Kernoverleg

Wilt u voortaan snel op de hoogte zijn van de actualiteiten, nieuwtjes, acties en activiteiten van onze stichting en onze werkgroepen? Meld u dan hieronder aan op onze nieuwe digitale nieuwsbrief en u ontvangt deze nieuwsbrief met regelmaat in uw e-mailbox.
Via deze link kunt u zich rechtstreeks inschrijven voor onze digitale nieuwsbrief.